Сър Артър Конан Дойл е прочут преди всичко като писател. Може би най-известните му творби са от криминалната поредица с Шерлок Холмс. Роден е на 22 май 1859 г. в Единбург, Шотландия. Умира на 7 юли 1930 г. в Кроубъро, Англия.

Дойл добива известност и като уважаван лекар. През 1890-а специализира офталмология във Виена, като след това започна практика в Лондон. Прочува се и като спортист в дисциплините крикет и голф.

Вроденото чувство за справедливост на шотландеца го принуждава да прави частни разследвания. Тази негова дейност също постига значителни резултати — успява да оневини няколко човека, излежаващи присъди за престъпления, които не са извършили. Дойл става причина през 1907 г. да се създаде специален апелативен съд за обжалвания на спорни присъди.

Воден от интереса си към мистицизма, през 1887 г. шотландецът е посветен в ложата на свободните масони „Феникс“ No. 257 в Саутси. Само две години по-късно Дойл я напуска. През 1902-ра отново се връща в нея, като престоят му този път продължава чак до 1911-а, когато окончателно я изоставя.

След кратко увлечение по спиритизма Дойл се сприятелява с Хари Худини, който е изтъкнат опонент на практиките в спиритизма. Познанството му с няколко ясновидци в крайна сметка го отвежда до мистичното (езотеричното) християнство.

Сър Артър Конан Дойл е оставил няколко пророчества, но не е сигурно дали са негови или просто ги е записал при общуването си с ясновидци и медиуми.

Пророчествата:

[Предстои] период на природни сътресения, при които голяма част от човешката раса ще изчезне.

Основните [опустошителни] сили, както изглежда, ще бъдат много тежки земетресения и огромни приливни вълни.

Войната ще е само в началните етапи [на тези катаклизми] и като че ли ще бъде знак за задаващата се криза.

Кризата ще започне внезапно. Унищожението и дезорганизацията на цивилизования свят ще бъде трудна за вярване.

Ще има кратък период на хаос, последван от известно съвземане [преустройство]; общия период на катаклизмите ще бъде около три години.

Главните центрове на безредиците ще бъдат по източните крайбрежия на Средиземноморието, където не по-малко от пет държави ще изчезнат напълно.

Също така в Атлантическия океан ще има издигане на суша. То ще причини онези вълни, които ще причинят огромни бедствия на американците, ирландците и по западните европейски брегове, както и по всички ниски британски крайбрежия.

По-нататък се задават още катаклизми в южния Пасифик (Тихия океан) и в областта на Япония.

Човечеството ще се спаси, като се върне към духовните си ценности!

 

Превод: Иван Стаменов

Източник: Crystalinks: Prophets and Prophecies

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.