Според древните индийски Риши (мъдреци) честотата на трептене на звука ОМ е 7,83Hz. Тази честота също така е известна и като пулс на Земята или честотата на Шуман.

Винфрид Ото Шуман, заедно с лекаря Херберт Л. Кьониг открива през 1952 г. тази честота, която носи неговото име. Това е основната честота на Земята – 7,83 херца (Hz). Може също така да се каже, че тази честота на Шуман определя основния такт, на който Земята започва да резонира. Peзoнaнcът нa Шyмaн пpeдcтaвлявa ĸвaзи cтoящитe eлeĸтpoмaгнитни вълни, ĸoитo cъщecтвyвaт в ĸyxинaтa мeждy пoвъpxнocттa нa Зeмятa и вътpeшния ĸpaй нa йoнocфepaтa, 55 ĸм нaд нeя.

645644main_SchumannAnim_946-710

В продължение на много години тази резонансна честота се задържа относително постоянна в рамките на 7.83Hz само с леки вариации. Но постепенно тя започва да се променя. Мониторите на Руската Космическа Система за Наблюдение улавят покачване на активността първоначално на 8,5Hz, а в последствие тя достига до 16,5Hz. Всички се питат какво причинява това повишаване на честотата?czc499stotliwoc59bc487-schumanna

Честотата на Шуман резонира с вълните на човешкия мозък. Точно поради повишаване на честотата на нас ни се струва, че времето се е ускорило и събитията и промените в живота ни се случват все по-бързо.

Ние се променяме в унисон с Земята и нейния пулс. Честота от 7,83Hz съответства на brainwave-chart_bgсъстояние между алфа и тета мозъчни вълни. Състояние на спокойствие, на разсеяност, на съзерцание, съзнанието е в покой и мислите пропъдени. При честоти между 8,5Hz и 16,5Hz, вече се излиза от състояние на тета вълните и се навлиза в едно напълно спокойно алфа състояние, като постепенно започват да се появяват и леко забързаните бета честоти. (Това корелира с бавно познавателно събуждане).

Тъй като честотата на Шуман вече има своите регистрирани пикове между 12 и 16,5Hz, то това съответства на идеалното състояние на „буден покой”. Нашите мисловни процеси са по-ясни и по-съсредоточени, но ние все още сме в състояние на полусън. С други думи, Майката Земя повишава вибрационната си честота и зедно с нея ние правим същото. Това може да е един от многото признаци, че постепенно се пробуждаме.

Редица научни изследвания доказват, че магнитното поле на земята, което може да повлияе върху честотата на Шумен, бавно отслабва през последните 2000 години, а най-осезаемо това се случва през последните няколко години. Науката няма обяснение защо се случва това в действителност. Разпространено е схващането, че магнитното поле на Земята всъщност блокира нашите изконни „спомени” за живота скрити дълбоко в нас. С отслабването на магнитното поле ние имаме възможността постепено да си припомним „забравените” до скоро истини, разширявайки съзнанието си. Завесата постепенно се повдига. Това поставя на дневен ред нови още по-интересни въпроси…

Каквото и да се случва, със сигурност ускоряването на пулса на Земята, може да ни доведе до хроничен стрес, постоянно бързане, объркване, раздразнителност, безпокойство и дори страх и паника. Наред с тези емоционални реакции, ние изпитваме и физически симптоми, като хронично главоболие, умора и нарушения на нервната система. Ускоряването на честотата дава своя най-голям негативен ефект върху онези от нас, които не знаят какво се случва. Адаптирането към тези процеси не винаги е лесен процес, но имайте предвид, че всичко е част от вашето собствено уникално пробуждане!

Save

Save

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.