„Тук времето спира…“. Така ни посрещна Станислава, дъщерята в семейството предприемачи, което ни впечатли преди години с идеята си да създаде етнографски комплекс на розата, наречен „Дамасцена“. От тогавашния ни разговор помним само любовта, с която говореха за идеята си, която тъкмо беше започнала да се реализира…

И наистина за нас времето спря, още щом преминахме през входната арка на комплекса в с. Скобелево, край Казанлък, а сърцето ни се напълни с благоуханието на рози, носещо се от дестилерията. Сега е точно периодът, в който розите цъфтят и кампанията по варене на розово масло е в разгара си.

Цялата си душа и сърце това семейство е вложило в изграждането на комплекса. С любов и фино  чувство за хумор, Станислава ни разказа, защо статуята на свободата на входа е прегърбена и има опашка, как варенето на розово масло е свързано с варенето на ракия и това е българският принос в технологията по извличане на розово масло, сподели и историята на всяка една статуя и елемент в комплекса.

Толкова много сме свикнали с аромата на българска роза, че рядко оценяваме това богатство. Като дете си играех с мускалчетата, които баба ми ми даваше, а грижливо пазаеше за себе си тяхното съдържание. За мен това беше само аромат, който свързвах с баба си. Години по-късно аз идвам тук, за да погледна по един малко по-различен начин на розите и розовото масло.

С какво е полезно розовото масло?

Преди време мой познат ми сподели история, за която не знам дали е истина, но ме накара да се замисля. Според неговите думи Тодор Живков е пиел по няколко капки розово масло, които е сипвал в кафето или чая си. Използвал го е като средство за подмладяване, а също и за ароматизиране на тялото вътрешно. Купих си тогава малко чисто розово масло и опитах. Наистина ефектът се наблюдава не само визуално, но и се усеща. За удоволствието да пиеш чай с аромат на роза да не говорим…

Има и алтернативен вариант, ако искате да дозирате и да не променяте аромата на любимата си напитка – розово масло на капсули, което може да се закупи в магазините на „Дамасцена“.

Козметиката, която включва масло от роза, както и други натурални масла, е разработена от майката на Станислава, която е химик по професия, но държи изцяло на естествените съставки и изработването на всеки един продукт на ръка. Всички те – от кремове и шампоани, свещи, мед и ракия, до парфюми и дезодоранти, са представени в магазина в комплекса. Можеш наистина да потънеш в море от аромати и цветя…

Идвайки тук, можеш да си проведеш истинска анти-стрес терапия: разходка на чист въздух, ароматерапия, досег с природата, вкусна и екологична храна, а също и да се сдобиеш с безценни натурални средства за красота и подмладяване. А времето… наистина спира!

Очаквайте скоро на моя сайт: www.elenaterzieva.com, рецепти с розово масло, ефективни средства за ароматерапия и подмладяване с натурални масла.

С много Любов от мен!

Елена Терзиева

Нутриционист

(Консултант по правилно хранене)

www.elenaterzieva.com

За контакт: 0889 901 660, Skype: helen.terzieva, e-mail: helen.terzieva@gmail.com

  • индивидуални консултации (вкл. и по скайп)
  • изготвяне на Индивидуални програми за хранене и начин на живот, базирани на специално разработени тестове (вкл. и онлайн)
  • сканиране с квантов анализатор (био-скенер)
  • измерване с аналитична везна Танита

Предишна статияАСТРОЛОГИЧНА ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА 30 МАЙ 2017 ГОДИНА
Следваща статияАСТРОЛОГИЧНА ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА 31 МАЙ 2017 ГОДИНА
Елена Терзиева е нутриционист, съосновател на НПО "Сдружение на Нутриционистите в България". Започва пътя си в сферата на здравето като един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. С дейностите, които развива, Елена има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. През годините тя е реализирала това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет , медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности. Като завършек на своята дейност става съосновател на Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, който оказва трайно и дълбоко влияние върху развитието на хората в здравословен, социален, психо-емоционален и духовен план. Елена Терзиева първоначално е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да ги обучава как да се грижат за своето здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда множество лекции и беседи, в които споделя своите знания и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. В последствие се обучава за Холистичен Нутриционист в Canadian School of Natural Nutrition. Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия, които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета. Като социолог и нутриционист, в своята практика Елена установява неразривната зависимост между здравословното състояние и сложните социални отношения между хората, затова вплита в своите програми не само знания за здравословния живот, но и практически методи за изграждане на правилни и хармонични взаимоотношения. „Вече не е тайна, че болестта в човека възниква първо на психо-емоционално ниво, затова ние трябва да полагаме комплексна грижа за здравето си. Съчетаването на здравословно хранене, физическа активност, позитивно мислене, хармонични социални отношения, медитация и релаксация, помагат на човек да осъзнае скритата сила, която притежава, а това допринася не само, за да се чувства по-здрав и щастлив, но и да постигне личностно усъвършенстване и успехи в живота.“ Пише за www.poznanieto.com, www.elenaterzieva.com, www.spisanie8.bg, www.betty.bg, www.ecoegg.bg и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.