Новата година според Китайския календар започва точно на второто Новолуние след Зимното Слънцестоене. Тази година то е на 28.01.2017г. в 02.07ч. и ще бъде под знака на Червения Петел или както предпочитаме да го наричаме ние – Огненият Феникс, който носи енергията на прераждането и трансформацията.

Годината на Феникса е благополучна за всички, които са родени под този знак, както и за всички знаци, които са съвместими с него: Вол, Змия и Дракон. Енергията на Феникса понякога може да е предизвикателна за Заека. Фениксът съответства на нашия знак Дева.

Пътят на Феникса

Фенискът е блестящ, вдъхновяващ и безстрашен визионер. Елементът Огън е стихията на Феникса, тъй като огънят носи сила, страст, смелост и лидерство. Ето сега е годината, в която да се разкрепостим, да изискваме от съдбата и да преодоляваме препятствия. Можем да излекуваме стари ранни, дори и от предишни животи, чрез едно ново осъзнаване на нещата.

Успехът през годината на Феникса

Трите стъпки към успеха тази година са:

Първо, да обърнем внимание на своето здраве! Това е годината на движението, фитнеса и правилното хранене. Ако се чувствате изтощени след огнената Маймуна 2016-та, тогава 2017-та е вашата година за фокус върху здравето, лечението и възстановяването.

Може би дълго време не сте посещавали своя зъболекар или не сте направили профилактика на здравето си? Сега е моментът да решите своите здравословни проблеми и да не позволявате здравословните предизвикателства да ви плашат. Същото се отнася и за вашия дом. Време е да разчистите старото и ненужното и да заживеете по-прагматично през тази година.

Второ, да организираме своите финанси. Това е времето, в което да си оправим задълженията, да планираме, да разпределим бюджета и да харчим разумно. Хората родени през годината на Феникса по природа са добри в сметките, надушват добрите сделки и умеят да спестяват, както и най-добрите приятели на Феникса – Волът и Змията.

Трето, да работим усърдно и фокусирано. Това е годината, в която да се развием в кариерата, да бъдем настоятелни, но и гъвкави. Не е време нито да се оттегляме, нито да приемаме работата си за даденост. През годината на Феникса работата е по-важна от забавлението, така че нека се организираме и да се отдадем на своята работа. За някои това може да бъде като воденичен камък от критики и вглеждане в миниатюрните неща,  но бъдете силни и свършете работата си! Оправданията не са на почит в годината на Феникса, не търпящ безсмислици и нелепости.

Характерът на Феникса

Родените в годината на Феникса (1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017) са точни хора, благословени с правилна преценка и бърз ум. Ясно мислещи и извличащи висше познание, Фениксите могат да бъдат изключителни учени. Фениксът е любопитен по природа и се наслаждава на интелектуалните предизвикателства. Фениксите са народни хора, прями и харесвани, затова често са обкръжени от обожатели.

Фениксът има много способности и може да бъде „хвърлен“ във всяка ситуация без предизвестие и за кратко време ще излезе победител. Някои търсят съветите на Феникса, защото неговите възприятия са уникални и той може да бъде много креативен в решаването на проблемите.

По отношение на любовта Фениксът е сериозен и лоялен. Фениксът е честен по природа, откровен в общуването, без да захаросва истината. Но и Фениксът може да разказва безкрайни истории или да разкрасява разказа си, така че да придобие желания смисъл.

Любящ и привързан в своите отношения, но независим в работата си, най-доброто за един Феникс е да започне свой собствен бизнес. Ако го влече мистичното, Фениксът може да развие ясновидски способности, също като онзи Феникс, мистичната птица, която символизира трансформацията, красотата и изяществото. Фениксът магически възкръсва  от пепелта, за да създаде нов живот. Така че не позволявайте критичното мислене или отлагането да ви спрат.

Огненият Феникс

От петте елемента: Огън., Земя, Метал, Вода и Дърво, това е годината именно на Огнения Феникс. Червеното означава движение!

Огънят носи страст, креативност и радост. Огнените типове са силни, динамични и могат да преодоляват заболяванията и предизвикателствата. Само имайте предвид, че Огънят може да бъде много ентусиазиращ (като Дървото), затова не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да понесете, особено през есента.

Силни часове

През годината на Феникса, дейностите са успешни, когато се предприемат в часове, любими на Феникса, Вола, Змията и Дракона.

Часовете на Феникса са: 17:00 – 19:00ч.
Часовете на Вола са 1:00 – 3:00ч.
Часовете на Змията са 9:00 – 11:00ч.
Часовете на Дракона са 7:00 – 9:00ч.

ВАШАТА СЪДБА ПРЕЗ ГОДИНАТА НА ОГНЕНИЯ ФЕНИКС

ПЛЪХ – Щастлива и забавна година, продължение на добрата орисия от 2016-та, годината на Огнената Маймуна. И Плъхът и Фениксът са умни, точни и бързо мислещи. Под закрилящите крила на Феникса, можете да постигнете много през тази година и да получите нежна подкрепа от другите. Но влиянието на Феникса изисква усилена работа. Работата е по-важна от забавлението, така че е време да бъдете по-усърдни. Планирайте внимателно и стъпка по стъпка, преследвайте своите цели, за да се радвате на успешна жътва през есента.

ВОЛ – Най-накрая благоприятни времена за вас, тъй като Фениксът най-много се разбира с Вол (и Змия). И вие, и Фениксът сте реалисти, които не обичат глупостите и ще оцените влиянието на годината на Феникса в посока отчетност и отговорност. Семейният ви живот ще бъде хармоничен и вашите заслуги ще бъдат възнаградени. Работете за награда, особено през есента.

ТИГЪР – Фениксът и Тигъра са много различни, затова избягвайте недоразуменията. Но приятелите, семейството и колегите ще ви оказват подкрепа, така че Тигри, ще се чувствате обичани! Ако преживявате някакви дребни разочарования или се чувствате нещастни, обърнете си внимание и не бъдете строги към себе си. Тази година на огнения Феникс е подходящо време да организирате дейностите си за новия си щастлив цикъл през 2018-та – годината на Земното Куче.

ЗАЕК – Бъдете себе си, Зайци – добри, мили и артистични! Фениксът е вашата опозиция, така че бъдете готови за критики или конфликт на интереси. Маршируващата крачка на Феникса може да нарани вашата префинена естетична душа. Шумът на парите може да ви вкара в дългове, така че внимавайте с харчовете си. Ако усърдното работене ви натоварва, правете това, което ви се отдава най-добре, вместо да се конфронтирате с важни фигури в живота си. Следващата година на 2018-та, на Земното Куче е добра за вас, когато истината ще възтържествува и ще постигнете успех. Добрият Фън Шуй за вашия дом или офис е подходящ, за да хармонизира чувствителния Заек и тази година ви е подходяща да се заемете с това.

ДРАКОН – Драконът и Фениксът са символ на хармоничния брак, така че добрите взаимоотношения ще изпъкнат през тази година. Очаквайте благополучие и просперитет, щастие, добри новини, повишение и бизнес възможности. Новите приятели и връзки носят благоприятни възможности. Драконът ще бъде мил тази година и ще може да постигне своите цели.

ЗМИЯ – Фениксът е един от най-добрите партньори за Змията, като заедно с Вола формират хармонична тройка. Змията обича славата и популярността. Признанието, повишението и бонусите ще бъдат за вас през тази година. Работата, която вършите зад кулисите, ще излезе на светло и ще бъде оценена. Бъдете стабилни в работата си и спестявайте. Следвайте своите инстинкти, за да прецените, кога е моментът да се снижите. Късметът ще бъде на ваша страна през цялата година, особено през късната есен.

КОН – Хармонична година, която ще ви донесе късмет и добри новини. Фениксът и Конят са сексапилни знаци и обичат забавленията, така че заедно с Феникса сте на една вълна. У дома ще се чувствате сигурни и проблемите няма да ви натоварват прекалено много. Освен това и в бизнеса ще ви върви. Но може да се изисква от вас да поработите малко повече и да забавите препускането. Просто не оставяйте нещата да ви се изплъзнат от контрол, особено през есента.

ОВЦА – Нека останалата час от света се бори за успех през тази година. Вместо това, насочете вниманието към вашето здраве, въздържайте се от препирни и приемете, че тази година сте на Спа. Може да е малко по-усилно време за Овцете, тъй като влиянието на Феникса изисква усърдна работа и точни сметки по отношение на времето и финансите. А и Овцете не обичат критиката. Най-добре е да отстъпите, да ограничите разходите (Овцете ядат хартия) и да поддържате строги граници.

МАЙМУНА – След вълнуващата година на огнената Маймуна, време да изградите своя успех като продължите започнатите проекти. Но под влиянието на Феникса, Маймуната трябва да работи стабилно и да обръща внимание на детайлите, а това не е в интерес на нито една Маймуна. Прекаленото разтягане може да доведе до здравословни проблеми. Така че поддържайте консервативно поведение и бъдете по-скоро наблюдатели. Тази година ще научите много за човешката природа.

ФЕНИКС (Петел) – Петел, Пиле или Кокошка? Нека бъде Феникс, предлагащ възможността на живота да бъде прероден и трансформиран. Ще бъдете облагодетелствани от вашата собствена година и ще започнете нов жизнен цикъл. Ще трябва да работите усърдно, но делата ви са под контрол, редът царува, а вие сте на гребена на вълната.

КУЧЕ – Годината на Феникса акцентира върху материалния успех и надпреварата за постижения, а това противоречи с ценностите на Кучето. Така че останете верни на своите убеждения. Това е добра година за обучение и можете да откриете ползите от новите знания или специализации. Ще започнете щастлив нов 12-годишен цикъл  през годината на Земното Куче 2018-та, така че позволете на някои приятелства или обстоятелства да приключат през тази година. Това, което не трябва да бъде част от новия цикъл през следващата година, може по естествен начин да отпадне, особено през есента.

СВИНЯ – Не позволявайте на другите да се възползват от вашето златно сърце и да приемат вашата нежност като слабост. Бъдете съпричастни, но не се въвличайте в работите на другите и избягвайте да вземате страна в каквито и да било битки около вас. Бизнес успехите и финансовите постижения могат да се получат при вас, ако се заемете да работите усърдно. Планирайте голяма почивка тази година. Зимата е вашият най-благоприятен сезон.

Каква е вашата зодия според китайския хороскоп

Китайският зодиакален знак се определя от годината на раждане, според китайския лунарен календар. По-долу можете да намерите вашата година и съответно – вашия зодиакален знак.

 • Плъх: 2008, 1996, 1984, 1972, 1960
 • Вол: 2009, 1997, 1985, 1973, 1961
 • Тигър: 2010, 1998, 1986, 1974, 1962
 • Заек: 2011, 1999, 1987, 1975, 1963
 • Дракон: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964
 • Змия: 2013, 2001, 1989, 1977, 1965
 • Кон: 2014, 2002, 1990, 1978, 1966
 • Коза: 2015, 2003, 1991, 1979, 1967
 • Маймуна: 2016, 2004, 1992, 1980, 1968
 • Феникс (Петел): 2017, 2005, 1993, 1981, 1969
 • Куче: 2018, 2006, 1994, 1982, 1970
 • Свиня: 2019, 2007, 1995, 1983, 1971

ВНИМАНИЕ! Ако сте родени през януари или февруари, имайте предвид, че китайската лунарна година може да започва между 21.01 и 20.02. Ако сте родени в този период, проверете дали вашата рождена дата е преди или след китайската Нова Година, за да определите точно вашия зодиакален знак.

С много Любов от

~ ПОЗНАНИЕТО ~

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.