ПРОДЪЛЖАВА ОТ ТУК

Плацебо ефектът

placeboОтдавна е доказано, че човек може да измени състоянието на организма си, само чрез силата на своите вярвания и убеждения по отношение на това, кое е истина за него. Плацебо ефектът е необикновен феномен, при който здравето на хората се подобрява дори и когато са подложени на въображаемо лечение. Това може да е захарно хапче или „фалшив“ ултразвук от машина, която не е включена. Дори може да е „фалшива операция“, при която ви правят разрез, но след това нищо реално не се оперира.

Впечатляващото при такова лечения е, че след това здравето на хората се подобрява и това показва силата, която умът има над тялото. Това предполага, че човек може да лекува различни заболявания с помощта на ума си. Много изследвания са показали, че плацебо ефектът (силата на съзнанието) е реален и много ефективен.

Едно проучване на Медицинския университет „Бейлър“, публикувано през 2002 г. В „Медицинско списание на Ню Ингланд“, дава оценка на операции на пациенти с остра, непоносима болка в коляното. Основният автор на изследването, д-р Брус Моузли, „знаел“, че операцията на коляното помага на пациентите му: „Всички добри хирурзи знаят, че в хирургията не съществува плацебо ефект.“ Но Моузли се опитвал да разбере коя точно част от операцията облекчава болката. Пациентите, участвали в изследването, били разделени на три групи. Моузли изрязал увредената част от коленния хрущял на едната група. При другата прочистил коленната става от материала, за който се смятало, че причинява възпалението. И двата подхода са стандартно лечение при артритно коляно. Хората от третата група били подложени на „фалшива“ операция. Пациентът бивал поставян под упойка и Моузли правел три стандартни разреза, а след това говорел и се държал така, както би правил по време на истинска процедура. След 40 минути Моузли зашивал разрезите, все едно е оперирал. И на трите групи било предписано едно и също постоперативно лечение, което включвало програма с физически упражнения. Резултатите били шокиращи. Да, както се предполагало, всички пациенти имали подобрение след операцията. Но състоянието на плацебо групата било точно толкова добро, колкото и това на останалите две групи!

Placebo-effect

В доклад на Министерството на здравеопазването и социалната политика на САЩ, публикуван през 1999г, се подчертава ефикасността на плацебо ефект, този път с лечение на депресия. В него се твърди, че половината от пациентите с тежка депресия, които взимат лекарства, се подобряват, а при тези, които приемат плацебо, процентът е 32%.

В една своя статия от 2002 г. в изданието на Американската асоциация на психолозите „Превенция и лечение“, озаглавена „Новите лекарства на царя“, професорът по психология от Университета на Кънектикът Ървинг Кърш пише, че според клиничните изследвания осемдесет процента от ефекта на антидепресантите се дължат на плацебо ефекта. Кърш трябвало да се позове на Закона за свободата на информацията, за да се добере до информация за клиничните изпитания на най-продаваните антидепресанти. Данните показват, че при повече от половината клинични изпитания върху шестте най-разпространени антидепресантни лекарствата не показват по-добри резултати от захарните плацебо хапчета.

Телекинеза и Телепортация

telekineticПрез 80-те години в Китай се появили много деца с необикновени способности. Някои от тях участвали в опити, ръководени от научната комисия към Министерството на отбраната. Според научните списания от това време децата успешно премествали неголеми предмети през физически бариери, без дори да се докосват до тях.

Първите опити от подобен род били публикувани в сп. „Ziran Zazhi“ през 1981 г. в статия, озаглавена „Някои експерименти по преместване на обекти с помощта на необичайните способности на човешкото тяло“.

По време на опитите децата премествали малки предмети, например часовници, на разстояние няколко метра, без да ги докосват. Сред преместените предмети имало мини радиопредавател. Той предавал радиосигнал, за да могат ръководителите на опита да проследят какво се случва с него по време на телепортацията. Когато тя протичала, сигналът бил много слаб, което свидетелствало, че той се намирал в изменено състояние.

Резултатите от втората серия експерименти били публикувани в китайското списание „Somatic Science“ през 1990 г. То се издавало от Института по аерокосмическа медицина в Пекин. За контрол над движението на обектите било използвано високоскоростно фото- и видеозаснемане. Китайските изследователи съобщили, че в хода на различни опити предмети просто изчезвали от запечатаните контейнери и се появявали на друго място.

Науката за сърцето

heart-scienceСърцето генерира най-силното и най-широкото електрическо поле в тялото. Учените са доказали, че информацията идваща от емоционалното състояние на човека също се предава чрез електромагнитното поле на сърцето. Ритмични модели на сърдечната честота се променят значително, когато човекът изпитва различни емоции. Отрицателни чувства, като гняв или разочарование, са свързани с непостоянни, неорганизирани и непоследователни модели на сърдечния ритъм. За разлика от положителните чувства като любов и признателност, са свързани с гладък, подреден и последователен модел в дейността на сърдечната честота. Така чрез кодираната в електромагнитното поле на сърцето информация, ние можем да повлияем и на хората около нас.

Повече за тайнствата на сърцето може да прочетете тук.

  •  и така нататък

Има многобройни проучвания, доказващи как са преплетени съзнанието и материалната ни реалност, с много и различни примери като тези, изброени по-горе.

Като цяло можем да обобщим, че съзнанието играе важна роля за прехода, който е започнал на Планетата. Чрез нашите мисли можем да повдигнем вибрациите на общото съзнание на Земята. Намерете своя вътрешен мир, бъдете мир, бъдете любов, живейте в хармония със себе си и заобикалящия ви свят, за да внесете положителна промяна в света.

Ако статията ви е интересна, препоръчваме ви и предишните 2 части:

ЧАСТ 1 и ЧАСТ 2

Save

Save

Save

Save

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.