На 05 срещу 06 Януари настъпва магическата нощ, в която се сбъдват всички желания. Ритуалът Водици представлява началото на древните български празници, свързани с животворната сила на водата, преминавайки в Йорданов и Ивановден.
Наричат я Жива вода, Кадена вода, Наречена вода, Умна вода, Мъчна вода, Любена вода, Вречена вода или Здрава вода… Тя е магичеста, пречистваща, одухотворена и лечебна!
През нощта на 05 срещу 06.01, точно в полунощ, всяко желание, което прошепнете на водицата, ще бъде изпълнено. Нейната магическа сила и способността ѝ да помни, ще съхранят най-съкровените ви копнежи и ще ги превърнат в реалност. Тази традиция датира от най-дълбока древност, когато предцитени са почитали Слънцето и са живели в синхрон с ритмите на природата.

Ето как се изпълнява ритуалът:
Вечерта, 2-3 часа преди полунощ, налейте малко чиста водица в широк съд – менче, купичка или кръгла тавичка. Сложете я на открито под звездите, но преди това я хванете тихо в ръце, затворете очи и прошепнете името си и ѝ кажете колко я обичате. Помълчете заедно с нея, почувствайте я и повярвайте в нейната магическа сила. Нека водата също ви усети и опознае. Ще се изпълните с мощта и топлината ѝ, въпреки студа…
Оставете водата да „помълчи“ под звездите докато наближи полунощ. Тогава излезте отново при нея и прошепнете своето най-съкровено желание. Водата ще го запамети и превърне в реалност, в най-подходящото време, по най-подходящия начин.
Притихнали и смирени, затворете очи и си представете как ще изглежда светът ви, след като се сбъдне желанието. Как ще се чувствате, кои хора ще бъдат край вас, къде ще се намирате…
Накрая кажете: „НЕКА РЕЧЕНОТО ДА БЪДЕ СТОРЕНО!“
Покрийте съда с бяла кърпа и нека остане така през цялата нощ. На сутринта измийте очите си с мълчаната вода, отпийте от нейната сила. Нека тя ви вдъхне нова надежда и увереност, нека измие съмненията и колебанията. Нека нейният живот се влее във вашите вени!
На сутринта внесете водата и измийте очите си с нея. Напръскайте децата си и цялата къща. нека пречистващата сила на водата потече навсякъде в дома ви!

Повярвайте в мъдростта на древните, в чудесата и в своята собствена вътрешна сила. Нека се случи най-доброто за вас и вашите близки!<

С много Любов от
~ ПОЗНАНИЕТО ~

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.