„В начало бе Словото и Словото бе у Бога, и Бог бе Словото.“

Всеки е чувал този библейски стих, но дали всеки го разбира? Ако излезем от контекста на религиозното звучене, тук е закодирано основното и най-важно послание за Човечеството. Всичко започва с думите!

Думите представляват вибрация и звук. Тези вибрации създават света, който ни заобикаля. Без думите, мисълта никога не може да стане реалност. Следователно ако нашите думи и мисли са инструментите, с които създаваме нашата реалност, тогава със сигурност трябва да подбираме най-добрите думи, за да създадем най-добрата и желана реалност…

В никакъв случай не трябва да подценяваме силата на мисълта, това е първоначалната искрица, от която пламва всичко, но думите са ресурса, които позволява на най-съкровенните ни мисли да се проявят в реалността. В такъв случай, защо системно недооценяваме и злоупотребяваме с  този мощен инструмент?

Подбирайте внимателно думите си

Някак си сме свикнали да говорим за нашите нещастия и проблеми. Чрез думите ние изразяваме собственото ни възприятие за света, за другите и за самите нас и по този начин го проектираме и претворяваме в реалността. Следователно всеки път, когато се оплакваме за живота си пред другите, ние обличаме в думи нашите отрицателни мисли и по този начим им вдъхваме живот и ги зареждаме с енергия.

Осъзнавайки и разбирайки всичко казано до тук, запитайте се дали наистина искате да кажете за пореден път на себе си и на околните, че вие сте нещастни в любовта, че не изпитвате радост от живота си или че страдате от лошо здраве? Дали бихте продължили да се оплаквате, когато знаете, че точно тези думи създават живота, който живеете?

Започнете да подбирате по-внимателно думите, които изговаряте, особено когато описвате себе си и живота си. Избягвайте думите, които носят отрицателен заряд и думи като „не трябва”, „не може”, „имам нужда” и най-вече „не”. Това е основната ви спирачка към живота, който желаете.

Следващият път когато се уловите да казвате нещо негативно, просто си наложете да облечете мислите си в по-положително звучене. Например, ако обикновенно казвате нещо от сорта на „Аз водя нездравословен начин на живот и съм с наднормено тегло”, опитайте се да превърнете това изказване в по-позитивно и конструктивно, като например „Аз съм в процес на промяна на начина си на живот, избирам за себе си здравословния начин на живот и всеки ден се приближавам все повече до идеалното за мен тегло”.

Думите са боята, с която рисуваме нашата реалност. Нека подбираме съзнателно и позитивно най-добрите цветове, за да създаем живота, който желаем.

Аз съм това, което съм

Заявете ясно кои сте, какви са вашите мечти, надежди и успехи с две от най-мощните думи, които човек може да изрече – „Аз съм”.

Тези две малки, но изключително мощни думи са най-ценните, които имате във вашия речник. Това как завършваме изречението „Аз съм….” определя кои сме ние както за нас самите, така и за околните. Така че, когато казвате „Аз съм …. срамежлив/неуверен/ мързелив” или „Аз съм….уверен/красив/успешен/щастлив”, това е действителността, която създавате за себе си. Това определя вашата реалност.

Един от начините да подобрите собствената си оценка и да се приближите до нещата, които желаете е като стартирате всеки нов ден с положително утвърждение, защочващо с тези магически думички „Аз съм…”

Говорете от сърце

Когато се оплакваме за живота си или използваме думи на омраза, то ние говорим от позицията на страха. Така че следващия път, когато отворите уста, за да започнете да се оплаквате или да злословите за някого,спрете и си отговорете на следните въпроси:

  1. Защо искам да кажа това?
  2. Това ще ме накара ли да се почуствам щастлив?

Отговорете честно на тези два въпроса и ще откриете, че страхът говори вместо вас. Това е страхът, че не сте достатъчно добри, стахът от това, че сте във връзка с неподходящ човек, че не сте избрали точната за вас работа и т.н. По важното обаче е да осъзнаете, че като дадете израз на страховете си, това няма да ви накара да се почувствате щастливи. Думите ви могат само да ви накарат да се почувствате по-зле и да засилят проявлението на стаховете в живота ви.

Така че избирайте думите си смело, съзнателно и от сърце. Винаги говорете от позицията на любовта за себе си, за живота си и за другите. Думите ви, това е светът ви,използвайте ги разумно!

1 КОМЕНТАР

  1. Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец

    3A TBA CЪМ100% СЪГЛАСЕН ИМА ВЕРНО НЕЩО ТУК ЗА ДУМИТЕ ЗА ТЯХНАТА СИЛА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.