В своята публикация ТАЙНИТЕ НА СИЯЙНАТА КОЖА. КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА КОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ, разкрих кои са скритите причини за това кожата ни да загуби своя блясък и естествен здравословен вид.

Както обещах, в тази публикация ще споделя основните стъпки за това, как да премахнем причините за кожните проблеми и трайно и лесно да постигнем желаната красива кожа.

На първо място, трябва да е ясно, че не става дума за някакво мазило, което прави чудеса. Не става дума и за „вълшебно“ хапче, което да реши от раз всичките ни проблеми. Лечението е процес, който изисква постоянство и комплексни действия.

Ето какво да направим:

  1. Нашата кожа обича да пие вода. Буквално ние трябва да я поливаме всеки ден, само че вътрешно. Колкото по-хидратирано е нашето тяло, толкова по-свежа и еластична ще е нашата кожа. Подходящото количество вода е 40 мл. на килограм тегло. Водата трябва да бъде леко алкална, жива, чиста, структурирана и минерализирана с органични минерали. Аз си правя такава вода чрез кораловите минерали Корал-Майн.
  2. Нашата кожа има нужда от храна. Нейните клетки, както и всички други, се хранят с аминокиселини (от протеини), минерали, витамини, мастни киселини и имат нужда от ензими, за да се поддържат живи и здрави.

Любимият протеин на кожата е колагенът, който ние можем да си изработим с помощта на органична сяра MSM и витамин С. Можем да приемаме и колаген като хранителна добавка, но е важно да бъде в усвоима форма. Такъв има например в шейковете Daily Delicious Beauty Shake.

Любимият витамин на кожата е Витамин Е, а любимият минерал е Магнезият.

А моята пък любима формула от полезни мазнини за красота е Омега 3-6-9.

Един от най-важните ензими за младостта и самата кожа е Коензим Q10.

Заедно с това е важно да се храним пълноценно и здравословно, тъй като по кожата личи всеки токсин или всеки недостиг, който имаме като цяло.

  1. Изчистването на целия организъм от агресивните бактерии, вируси, гъбички, дрожди и паразити означава и изчистване на кожата. При мен този резултат беше постигнат в рамките на две седмици с Програма 2 Коло-Вада Плюс. Прочетете личната ми история в публикацията Как свалих килограми изчистих лицето си с натурална формула.
  2. Зашитата и поддържането на нашата кожа са последната, но не и по важност, стъпка в грижата за нейното здраве. Богата на антиоксинданти диета и избягване на вредните UV лъчи ще накара кожата ни да се отблагодари подобаващо. От антиоксидантите аз всеки ден ползвам Микрохидрин, който е най-мощният натурален антиоксидант.

И нека не забравяме, че кожата не е просто една обвивка на нашето тяло. Тя е най-големият и орган и по нея си проличава всичко, което се случва вътре в нас – физически и психически!

*В статията съм предоставила линк към официалния сайт на Корал Клуб, където можете да ползвате 20% от всички препоръчани биоактивни дообавки, след като се регистрирате. Можете да го направите и от този линк.

С много Любов от мен!

Елена Терзиева

Нутриционист

(Консултант по правилно хранене)

www.elenaterzieva.com

За контакт: 0889 901 660, Skype: helen.terzieva, e-mail: helen.terzieva@gmail.com

  • индивидуални консултации (вкл. и по скайп)
  • изготвяне на Индивидуални програми за хранене и начин на живот, базирани на специално разработени тестове (вкл. и онлайн)
  • сканиране с квантов анализатор (био-скенер)
  • измерване с аналитична везна Танита
Предишна статияАСТРОЛОГИЧНА ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА 4 АПРИЛ 2017 ГОДИНА
Следваща статияАСТРОЛОГИЧНА ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА 5 АПРИЛ 2017 ГОДИНА
Елена Терзиева е нутриционист, съосновател на НПО "Сдружение на Нутриционистите в България". Започва пътя си в сферата на здравето като един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. С дейностите, които развива, Елена има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. През годините тя е реализирала това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет , медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности. Като завършек на своята дейност става съосновател на Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, който оказва трайно и дълбоко влияние върху развитието на хората в здравословен, социален, психо-емоционален и духовен план. Елена Терзиева първоначално е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да ги обучава как да се грижат за своето здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда множество лекции и беседи, в които споделя своите знания и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. В последствие се обучава за Холистичен Нутриционист в Canadian School of Natural Nutrition. Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия, които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета. Като социолог и нутриционист, в своята практика Елена установява неразривната зависимост между здравословното състояние и сложните социални отношения между хората, затова вплита в своите програми не само знания за здравословния живот, но и практически методи за изграждане на правилни и хармонични взаимоотношения. „Вече не е тайна, че болестта в човека възниква първо на психо-емоционално ниво, затова ние трябва да полагаме комплексна грижа за здравето си. Съчетаването на здравословно хранене, физическа активност, позитивно мислене, хармонични социални отношения, медитация и релаксация, помагат на човек да осъзнае скритата сила, която притежава, а това допринася не само, за да се чувства по-здрав и щастлив, но и да постигне личностно усъвършенстване и успехи в живота.“ Пише за www.poznanieto.com, www.elenaterzieva.com, www.spisanie8.bg, www.betty.bg, www.ecoegg.bg и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.