ТОДОР ХРИСТОВ: ПОЛЗИТЕ ОТ МЕДИТАЦИЯТА СА МНОГОБРОЙНИ…

1
5058

Тодор Христов е Специалист по измерване на аурата (електромагнитното поле) на човека. Той също така провежда курсове и семинари, в които преподава как правилно да медитираме, споделя ралични техники и медитации, свързани с израстването на съзнанието. Във връзка със стартирането на най-новия му „Курс по Медитация“  в Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, гр. Бургас, зададохме му няколко въпроса относно ползите от медитацията и целите на курса.

Г-н Христов, много е изписано относно медитацията, тя става все по-популярна и все повече хора я практикуват. Обяснете ни, какво представлява медитацията според Вашата философия?

За мен медитацията е процес, чрез който се израства. Има различни фази в медитацията, в зависимост от нивото на израстване на съзнанието. Медитацията може и да се използва като инструмент, за да постигнеш определена цел. В началните нива може да се медитира дори само за релаксация. Медитацията е един от основните инструменти за над 200 клиники в САЩ, които боравят с нея като инструмент за справяне със стреса. Методът се казва: Stress Mindfulness Reduction. А стресът е отключващият фактор на над 70-80% от заболяванията. Но тъй като „стрес“ не съществува, а това е неспособността на човек да се справи с напрежението в различни трудни моменти от живота, медитацията прави точно това – да помогне на Ума да се успокои, за да вземе правилното решение и да овладее емоцията, така че да не се натрупва под формата на дистрес.

Като започнем от началните нива и преминем през справянето със стреса, в медитация можем да постигнем и голяма дълбочина във възприятията си, както и да визуализираме и да настройваме Ума си по такъв начин, че да създаваме своята реалност по начина, по който ние желаем.

Изобщо, ползите от медитацията са огромни. Интересна е и научната гледна точка. Всички, които четат това интервю, могат да проверят в Google, като потърсят: „наука и ползи от медитация“.

Може ли човек сам да медитира или има нужда да бъде воден от по-опитен специалист?

Зависи от човека. Има хора, които прекрасно се справят сами, други имат нужда някой да ги води, защото така е доста по-лесно. Моята позиция по въпроса е, че по-скоро медитацията е индивидуален процес. И затова, водейки курс по личностно израстване и медитация, аз се опитвам да дам на участниците пъстра палитра от инструменти, чрез които да се научат в последствие да медитират сами вкъщи.

Какво да очакват хората, когато се научат да медитират? Какъв ще бъде резултатът? Ще се промени ли нещо в живота им? Разкажете някоя история.

Когато хората започнат да медитират, животът им много се променя, защото откриват по-фини аспекти от своята същност, за които не са подозирали досега. За прохождащите в духовната сфера медитацията е катализатор на абсолютно всички позитивни процеси в нас.

Имаше една жена, която беше пред развод и беше в изключителен стрес. Записвайки се на курса по Медитация, тя не знаеше какво да очаква, но искаше по някакъв начин да спомогне, неизбежният край да премине в по-лека форма. На нея ѝ се струваше невъзможно да се разделят по мирен начин със съпруга ѝ, но чрез работа всеки ден върху себе си, със съответните практики и медитации, тя в крайна сметка успя да се разведе по мирен начин, с  много разбиране и любов, а разводът се прие леко и от детето ѝ.

В друг случай, имаше отново жена, която преживяваше непреодолими страхове от загуба на някой близък човек от семейството. Чрез медитация до голяма степен успя да потуши и изчисти повечето си страхове и това ѝ помогна да хармонизира целия си живот и паралелно с това да подобри взаимоотношенията със съпруга си. Страховете не изчезват напълно, тъй като за това е необходима дълга и задълбочена работа със себе си, но вече са по-слаби и поносими.

И още един пример. Висш магистрат, който е гледал ключови криминални дела, страдаше от безсъние от 15 години. Чрез медитативни техники и упражнения успя да намали стреса и напрежението и вече спи значително по-добре.

Също така, хората могат да си изградят защита от негативни влияния, да си поставят цели и да сътворят своите намерения, да осъзнаят и изчистят своята карма и да намерят своя път в живота.

Развиват ли се допълнителни способности, когато медитираш?

Да, развиват се. Ставаш много по-осъзнат за случки и събития покрай теб. Ставаш много по-наблюдателен. Паметта се подобрява. Засилва се интуицията в пъти. Това всичко се получава само от първото ниво. В следващите нива.. е друга история.

Има ли някаква опасност за хората, когато медитират?

Има опасност да станат по-умни и осъзнати (усмихва се), да им се подреди животът, да хармонизират своите взаимоотношения…

Много хора се притесняват, че ако навлязат в дълбоките нива на медитацията, няма да могат да се върнат. Но досега няма такъв случай. Няма да ти се случи нищо, с което да не можеш да се справиш!

Необходимо ли е всеки да се научи да медитира и защо?

Тъй като имам щастието да притежавам Аура камера, виждам как се подобрява самата аура (електромагнитното поле) на човек след медитация. Това е една от най-важните ползи за нас, защото на първо място, преди физическото тяло, проблемите се появят във фините ни тела, най-вече електромагнитното поле. Чрез своите изследвания д-р Валъри Хънт установява, че болестта възниква в електромагнитното поле въз основа на нашите чувства и емоции. От там започва и процесът на оздравяване. Медитацията спомага да овладяваме и да извеждаме емоциите от нас, да не позволяваме те да се натрупват в аурата ни и така да не се стига до заболявания.

Чрез медитация можем да повишаваме своята вибрация и по този начин да бъдем в крак с промените, които настъпват на нашата планета, в следствие на повишаването на нейния пулс. През 70-те години на миналия век учените установяват, че Земята има пулс. Тя е жива. Ученият, който открива това, се казва Шуман, затова този пулс се нарича „честотата на Шуман“. Тогава тя е била 7 Hz, а сега е между 12 Hz и 17 Hz – почти двойно и се покачва. Ако сме в дисонанс със тези промени, които се случват на Земята и поддържаме стария начин на живот и на мислене, това ще ни донесе вреди като заболявания, нервно напрежение, психически разстройства и др. За сведение ще дам една любопитна подробност: според наблюдения на Плевенската болница, през първите 2 седмици на 2016 г. броят на инфарктите е толкова, колкото този за цялата 2015г. Разводите и  разделите в семействата са се увеличили над 300 пъти за последните години. Това се свързва именно с дисонанса между честотата на Шуман и нашата собствена вибрация.

Какъв съвет бихте дал на читателите?

Казват, че и най-дългият път започва от първата крачка. Ако не са опитвали медитация досега или са опитвали, но са се отказвали, защото им се струва невъзможно да овладеят Ума си, нека опитват отново и отново! Ползите от медитацията са неизброими!

Най-новият Курс по Медитация на Тодор Христов започва на 25.10.2016 г. от 18:00ч. и ще се провежда на адрес: гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2. За повече информация, можете да се свържете директно с него на телефон:  0899 022 521

Ако сте от друг град, можете да посетите семинарите и практикумите на енергийни места в България, в които участва Тодор Христов. За да научите повече за тях, следете нашата страница във Facebook или се абонирайте за бюлетина ни:

 


Save

Save

1 КОМЕНТАР

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.